Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıl dönümünü ve ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının  önderliğinde yakılan hürriyet ve istiklal meşalesi tüm ülkeyi aydınlatmış, bağımsızlığın kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur.

23 Nisan, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.

Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesidir.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak, kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu bayram da sınır komşumuz olan Suriye  nin afrin ilçesin den  savaş nedeni ile ülkemiz gelen ve  Altınözü kampında yaşayan  çocuklarımızı ağırlıyoruz  biliyoruz ki çocuk  dünya nın her yerinde aynı anlamı taşır; masumiyet ,saflık ; sevgi.  Dileğimiz şu ki   bizlerin onlara ensar olarak kucak aştığımız  bu günlerde önderimiz Mustafa Kemal  ATATÜRKÜN  armağanı olan bu bayramı onlarla birlikte kutlamak savaşın acı yüzünü birkaç günlüğüne unutturmak. Geleceğe bırakmak istediğimiz Aylan bebeklerin ölmediği onlara mutlu ,huzurlu, gelecek vadeden bir dünya bırakmaktır. Bu duygularımla, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

23 Nisan’ın, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini dilerim

İyidere Belediye Başkanlığı